Spam Poison
Community

20 Years

Feeding spammers
since 2003

Macedonian

 

Борете се против спамерите

Борете се против спамерите

WWW Роботите уште наречени (скитници или пајаци) се програми или роботи кои буквално „шетаат" по веб страниците рекурсивно нааѓајќи ги врзаните страници. Кога таква програма ќе го посети вашиот веб сајт, блог или форум тој ќе ги побара сите страници кои се врзани со е-меил адреси.

 
Сега можете да се борите против тие роботи!

Се што треба да направите е да ставите врска кон оваа веб страница и кога роботот на спамерот ќе ја скенира страницата за е-меил адреси ќе бидат испратени кај нас. За да се врзете искористете го овој код:

 
Текст : Борете се со спамот! Кликнете овде

<a href="http://macedonian-1669947790.spampoison.com">Борете се со спамот! Кликнете овде</a>

 
Блог банер :

<a href="http://macedonian-1669947790.spampoison.com"><img src= "http://pics8.inxhost.com/images/sticker.gif" border="0" width="80" height="15"/></a>

 

Роботите кои собираат е-меил адреси ќе бидат испратени во неограничен циклус и ќе добиваат динамично направени грешни е-меил адреси, притоа додавајќи ги истите во огромни количини во базите на спамерите отровувајќи ги толку многу што ќе станат безполезни. :)


Нашата благодарност до Бобан Стојанов кој ни помогна да ја преведеме оваа страница на Македонски јазик. Посетете го неговиот веб сајт на www.boban.tk

 

 

 
Monitoring by
PRTG Network Monitor